Albert Einstein was een strikkendrager

Albert Einstein was een strikkendrager

STRICKIE brengt de aankomende maanden een ode aan bekende strikkendragers. Dit door wat leuke feitjes op een rijtje te zetten. Hierdoor worden de helden niet vergeten. Er is een vereiste, de strikkendrager moet een bijdrage hebben geleverd, iets opzienbarends hebben gedaan. Maar dan ook echt iets opzienbarends. En ja, dat kunnen we wel zeggen over deze meneer genaamd Einstein.

Er is namelijk  bijna niemand op aarde die niet weet wie Albert Einstein is. Deze in Duitsland geboren slimmerik heeft onder andere de relativiteitstheorie ontwikkeld, welke tot op de dag van vandaag actueel is. Deze theorie is gebaseerd op het principe dat alles relatief ten opzichte van elkaar beweegt en is de bakermat voor bijvoorbeeld de gedachtengang, dat elke individuele (relatieve) realiteit slechts op perceptie berust.

Ja, daar kwam Albert even mee op de proppen. Hij is niet alleen wereldberoemd, maar heeft ook een Nobelprijs in de wacht gesleept in 1921, maar deze was dan weer niet voor de relativiteitstheorie. Deze was voor de diensten aan de theoretische fysica. We kunnen natuurlijk  niet ontkennen dat hij één van de meest invloedrijke mensen is die ooit op aardkloot heeft geleefd, maar ook Albert Einstein was uiteindelijk maar een gewone strikkendrager! Hieronder een aantal grappige feitjes over Albert Einstein:

Alles vanwege een kompas

Toen Einstein vijf jaar was, zag hij voor het eerst het kompas van zijn vader. Hij was hierdoor zo onder de indruk, die naald die altijd één kant op wijst, dat men het als het begin van zijn succesvolle carrière in de wetenschap ziet. Hij wilde precies weten wat de wetten van de natuur waren die de naald deden bewegen.

Het geheim van zijn genialiteit

Na zijn dood is zijn brein verwijderd door Thomas Stoltz Harvey zodat men aan onderzoek kon beginnen. Wel met de aantekening dat dit illegaal gebeurde. Later werd wel door Einsteins zoon goedkeuring gegeven om met het onderzoek te starten.  Uit deze onderzoeken blijkt dat Einstein veel meer dan gemiddeld in het bezit was van gliacellen. En ja, dat is best handig. Deze zorgen voor de synthese van informatie in het brein.

Ook een liefde voor muziek

De moeder van Einstein was een pianist en wilde aan haar zoon eigenlijk ook haar liefde voor muziek overbrengen. Hij begon met vioollessen, die hij jarenlang eigenlijk helemaal niks vond. Pas toen hij dertien jaar werd en in aanraking kwam met Mozart, was hij om. Tot aan de laatste paar jaar van zijn leven heeft hij nog met veel plezier viool gespeeld. Het was zijn absolute passie.

Sokken waren nooit gewenst

Einstein stond bekend om zijn enigszins zwerver-achtige look, tot aan zijn wilde haardos. Maar wel weer met een vlinderstrik en dan kan dat allemaal. Maar wist je ook dat hij nooit sokken droeg? Zijn argument hiervoor was dat sokken vreselijk irritant waren, omdat er na verloop van tijd altijd gaten in kwamen. Hij vermeed dit probleem door gewoon nooit sokken te dragen. Is wat voor te zeggen toch?

Met deze enorme staat van dienst verdiend onze Albert Einstein de status van een geniaal man en een ambassadeur voor de strik.  

Owja, de favoriete kleur vlinderstrik van Albert was deze kleur