STRICKIE viert Kerst!

Het is weer bijna Kerst. Een periode die doorgaans gevierd wordt met familie en vrienden. De periode waar de kerstdeuntjes van Mariah Carry en Wham wederom de revue passeren. Maar ook het befaamde liedje van Youp van ’T Hek met Flappie.

Het geliefde konijn van de cabaretier Youp van 't Hek en door hem bezongen in het gelijknamige lied, is deze maand precies 57 jaar dood. Het liedje werd niet plots een hit toen het gelanceerd werd in 1981 door Phillips. Het nummer werd tijdens kerst wel met regelmaat op radio gedraaid, maar het nummer brak pas echt door in 2009, toen Youp slaapgast was tijdens Serious Request. Youp is een man met gevoel voor de  accessoire, in vele shows draagt hij met fier zijn bretels, waar hij nadenkt over welke kleur bretels hij draagt met kerst, is bij STRICKIE de keuze gevallen.

Met kerst is rood de meest gedragen kleur. Rood is gewoonweg kerst. De Kerstman heeft gevoelsmatig een lichte voorkeur voor rood en je ziet geen kerstrui voorbijgaan die niet een kleurtje rood bevat. Kerst is l’amour en l’amour is rood. STRICKIE draagt deze kerst de bordeaux rode vlinderstrik. Waarom? Bordeaux is minder BOEM dan het klassieke kerstrood en net even wat chiquer tijdens de kerstdagen. En ja, wij willen toch goed voor de dag komen. STRICKIE heeft een originele vlinderstrik Bordeauxrood in de collectie. 

Draag je STRICKIE, geef kleur aan de avond.

STRICKIE