Date Outfit: 5 tips voor een geslaagde eerste date

Het is zover! Na een geslaagde Tinder-match en wat heen en weer ge-app, spreken jij en je match eindelijk af. Leuk, maar ook spannend, want je wilt een goede eerste indruk achterlaten. De dag en het tijdstip staan vast, maar welke outfit trek je aan op zo’n eerste date?

 Onderzoek uitgevoerd door Princeton heeft aangetoond dat je hersenen maar een fractie van een seconde nodig hebben om een mening over iemand te vormen. Dus voordat je iets hebt kunnen zeggen, heeft je date je al beoordeeld.  We geven je 5 tips om het meeste uit die eerste seconde te halen

1. Draag kleding waar je je goed in voelt

Belangrijk is dat je kleding draagt waarin je je goed en comfortabel voelt. Draag kleding die bij je past en waarin je je zelfverzekerd voelt. Als je je lekker voelt, straal je dat uit en dat is aantrekkelijk. Overigens is kleding waarin je je comfortabel voelt, niet het hetzelfde als comfortabele kleding. Dus hoewel je versleten lievelingsjeans ongetwijfeld heerlijk zit, zou ik die voor een eerste date nog maar even in de kast laten liggen.

2.Dress to impress

Hoewel je het beste dicht bij je eigen stijl kunt blijven en je je lekker in je kleding moet voelen, wil je uiteraard wel indruk maken op je date. Kleed je daarom als de beste versie van jezelf. Als je van een casual stijl houdt en je gaat op je eerste date een hapje eten, hoeft dat uiteraard niet in een pak. Wanneer je een mooie jeans met een goed overhemd en stijlvolle sneakers draagt, blijf je bij jezelf en zie je er toch representatief uit. Of draag een simpel t-shirt (zonder opdruk) met een (leren) jasje op een donkere jeans. Je afspraakje zal het waarderen als zij of hij ziet dat je je best hebt gedaan.

3.Draag goed zittende kleding

Zorg dat je kleding goed passend zit. Je kunt de mooiste en duurste merken dragen, maar met kleding die veel te groot of te klein is, sla je alsnog de plank mis. Dat je kleding goed aansluit en mooi zit, is belangrijker dan de merken die je draagt. Vraag bij twijfel hulp aan een huisgenoot of aan een winkelmedewerker, die zijn er om je te adviseren.

4.Strijk je overhemd

Het lijkt misschien een open deur, maar hetzelfde geldt voor schone kleding. Trek een schoon shirt aan en haal even een strijkijzer over je overhemd. Het kost een paar minuten, maar zorgt voor een wereld van verschil. Gepoetste schoenen zijn een groot pluspunt en wanneer je voor sneakers gaat, kies dan voor je schoonste in plaats van dat afgetrapte paar

5.De juiste accessoires

Met de juiste accessoires maak je je outfit af, maar hou het simpel. Kies voor bijvoorbeeld een stijlvol horloge of een simpele armband. Durf je wat uitgesprokener te zijn, draag dan bijvoorbeeld een opvallende vlinderstrik bij een simpel denim overhemd. Nog steeds casual, maar wel met net dat beetje extra, waardoor je persoonlijkheid nog beter tot uiting komt.

En ‘it goes without saying’ dat je voor je date zorgt voor een schone adem, een lekker luchtje, schone nagels en een verzorgde coupe. Die eerste seconde kan dan niet meer misgaan, nu de alleen de rest van de avond nog ;)

 Denim overhemd met gele vlinderdas

 

Terug