Hoe combineer je een Antraciete vlinderdas?

De kleur antraciet, of ook wel donkergrijs, ligt erg dicht bij zwart. Er zijn mensen die het onderscheid niet zien. Als je je echter vergist en een zwarte smoking aantrekt met een antraciet kleur vlinderdas, zul je merken dat dit afbreuk doet aan het geheel. Hoe combineer je een antraciet kleur vlinderdas dan het beste?

Als je kiest voor een antraciet kleur pak, dan draag je daar wellicht een lichte kleur overhemd onder. Het is dan erg stijlvol om ook te kiezen voor een antraciet kleur vlinderdas. Ook als je voor je hele outfit antraciet als kleur kiest, kun je kiezen voor een zelfde kleur vlinderdas. Een andere kleur waar antraciet erg mooi bij staat, is lichtgrijs of lichtblauw. Dus draag je een overhemd zonder colbert in deze kleur, dan zou je ook voor een antraciet kleur vlinderdas kunnen kiezen.

Antraciet is ook een kleur die je prima in een zakelijke omgeving kunt dragen. Zou je normaal gesproken een stropdas in deze kleur omdoen, kies dan eens voor een vlinderstrik in antraciet. Ook een zwarte of donkerblauwe stropdas kan in de meeste gevallen uitstekend vervangen worden door een vlinderdas in antraciet. Let er wel op dat je geen wit overhemd draagt in combinatie met een antraciet kleur vlinderdas. Je zou voor de ober aangezien kunnen worden en dat is niet de bedoeling.

Wist je dat je ook informeel en antraciet kleur vlinderdas kunt dragen? Heb je een zwarte of grijze jeans en draag je daar een grijs overhemd op, dan kun je dat mooi combineren met een antraciet kleur vlinderdas. Kies dan voor een vlinderdas van katoen om een stoere look te houden.  

Antraciet is dus een kleur die op veel manieren te combineren is, zowel formeel als informeel.

Terug