Hoe combineer je een Blauwe vlinderdas?

Blauw is een kleur die bijna bij elke andere kleur goed tot zijn recht komt. Kies je voor donkerblauw dan krijg je vaak een wat formelere look, terwijl lichtblauw juist fris en speels is. Hoe kun je de blauwe vlinderdas combineren?

Wil je je stropdas voor een formelere gelegenheid vervangen voor een vlinderdas, dan kun je voor de veiligheid altijd kiezen voor een zelfde kleur blauw. Dus een donkerblauwe stropdas vervang je voor een donkerblauwe vlinderdas. Echter door te kiezen voor een lichtere kleur blauw geef je je uitstraling wat meer pit. Denk bijvoorbeeld aan een mooi pak met een hard blauwe vlinderdas en hard blauwe schoenen. Nog steeds netjes en gekleed, maar toch modern en hip. Houd echter wel altijd rekening met de dresscode. “Black tie” en “white tie” zijn te formeel om zelf te gaan variëren met de kleur van je vlinderdas.

Ook informeel kun je uitstekend een blauwe vlinderdas combineren met je kleding. Kies een overhemd met een print waarin het blauw van je vlinderdas voorkomt en je hebt zeker weten een match. Daarnaast kun je er ook juist voor kiezen om je vlinderdas alle aandacht te geven. Dat doe je door een licht overhemd te combineren met een donker blauwe of fel blauwe vlinderdas. Andersom kan het natuurlijk ook. Kies een donker overhemd en combineer dit met een lichtblauwe vlinderdas.

Wanneer je een blauwe vlinderdas wilt combineren heb je dus verschillende mogelijkheden. Houd de dresscode in de gaten en maak je eigen combinatie!

Terug