Hoe combineer je een Bordeauxrode vlinderdas?

De meest gedragen kleur vlinderdas is ontegenzeggelijk zwart. In een aantal gevallen heb je geen keuze vrijheid en is de zwarte vlinderdas de enige die bij die dresscode gedragen kan worden. Maar aangezien er ook dresscodes zijn waarbij je wat meer persoonlijkheid kan laten zien, is de bordeaux rode vlinderdas ook optie. Zeker omdat deze kleur niet al te opvallend is en op die manier bij een formelere gelegenheid met een kleine knipoog naar de dresscode gedragen zou kunnen worden. Hoe combineer je een bordeaux rode vlinderdas het beste?

Wanneer de dresscode “black tie” is, heb je eigenlijk geen keuze: een zwart vlinderdas is de enige optie. Bij de dresscode “gala” wordt wel verwacht dat je in smoking komt, maar is de setting wellicht iets informelere en kun je die zwarte smoking combineren met een andere kleur vlinderstrik, zoals een bordeaux rode. Maak het af met een zelfde kleur pochet en je hebt een stijlvolle outfit. Voor de zekerheid zou je bij de organisatie kunnen navragen hoe formeel of informeel het evenement is.

Een bordeaux rode vlinderdas hoef je echter niet alleen te combineren met een smoking. Een pak in bijvoorbeeld een beige-kleur kan een eigen accent krijgen door te kiezen voor een bordeaux rode vlinderdas. Ook wanneer je de stropdas zou willen vervangen voor een vlinderdas op de werkvloer is een bordeaux rode kleur een goede keuze. Deze wijkt af van de standaard grijze, zwarte en blauwe stropdassen, zonder al te veel uit de toon te vallen. Met de keuze voor een vlinderdas maak je immers al een statement.

Een bordeaux rode vlinderdas kan dus bij veel andere kleuren gedragen worden en is een veilige kleurkeuze voor de meeste gelegenheden

Terug