Hoe combineer je een Donkerblauwe vlinderdas?

De zwarte vlinderdas is een algemeen bekend accessoire, hoewel deze alleen gedragen wordt bij formele gelegenheden. Er zijn echter steeds meer mannen die hun stropdas verruilen voor een vlinderdas. Op deze manier vallen ze op en vaak zit het ook prettiger. Een donkerblauwe vlinderdas kan dan een prima optie zijn. Maar hoe combineer je een donkerblauwe vlinderdas?

Een donkerblauwe vlinderdas kun je bij elk pak dragen waarbij je normaal gesproken gekozen had voor een donkerblauwe stropdas. Dus wanneer je een donkerblauw pak draagt met een lichtblauw overhemd is dit prima te combineren met een donkerblauwe vlinderdas. Ton-sur-ton met verschillende tinten donker blauw werkt overigens ook goed.

Is het zomer en draag je een lichtgekleurd pak, zoals beige, lichtblauw of lichtgrijs, dan kun je ook kiezen voor een donkerblauwe vlinderdas. Je kunt deze dragen op een donkerblauw overhemd, maar ook voor een opvallende combinatie kiezen. Een lichtgekleurd overhemd onder een lichtgekleurd pak in combinatie met een donkerblauwe vlinderdas zorgt voor een opvallend accent.

Ook casual is een donkerblauwe vlinderdas prima te dragen. Doordat donkerblauw een niet al te opvallende kleur is, is het combineren hiervan wat eenvoudiger. Een donkerblauwe vlinderdas kan uitstekend met een jeanshemd gecombineerd worden. Ook wanneer je een licht linnen overhemd draagt kan een donkerblauw katoenen vlinderdas hier op gedragen worden.

Een donkerblauwe vlinderdas kan makkelijk gecombineerd worden voor zowel formele gelegenheden als informele gelegenheden. Alleen bij strikte dresscodes zoals “black tie” en “white tie”, kan er niet gekozen worden voor een donkerblauw strikje. In alle andere gevallen is de keuze aan jou.

Terug