Hoe combineer je een Gele vlinderdas?

Een vlinderdas is geen alledaagse accessoire, maar wordt in de meeste gevallen gedragen bij een formele gelegenheid. Hoewel de vlinderdas dus van oudsher niet informeel gedragen werd, wordt deze de laatste tijd steeds meer in plaats van een stropdas gedragen. Door te kiezen voor een donkere kleur als zwart of blauw, valt dit wat minder op, maar door te kiezen voor een gele vlinderdas blijft dit niet onopgemerkt. Hoe combineer je een gele vlinderdas het beste?

Allereerst is het belangrijk te kiezen voor het juiste materiaal. Een vlinderdas die bij formele gelegenheden wordt gedragen is meestal van zijde. Dit is makkelijk te herkennen aan de subtiele glans die zijde heeft. Daarnaast moeten dit soort vlinderdassen in de meeste gevallen zelf gestrikt worden. Wanneer je een gele vlinderdas wil dragen bij een formele gelegenheid, loop je een risico. De dresscodes “black tie” en “white tie” zijn heel specifiek, dus de vraag is of een gele vlinderdas dan op zijn plek is. Bij de dresscode “gala” of “cocktail” heb je meer vrijheid en kun je je waarschijnlijk een gele vlinderdas permitteren. Eventueel kun je dit navragen bij degene die je uitgenodigd heeft.

Een vlinderdas is ook in katoen te krijgen en dit geeft het strikje gelijk een andere uitstraling. Een gele vlinderdas van katoen kun je makkelijker casual combineren. Denk bijvoorbeeld aan een jeanshemd met een gele katoenen vlinderdas. Ook een zomers pak kan voor een feestelijke gelegenheid uitstekend gecombineerd worden met een gele vlinderdas. Wanneer je de gele vlinderdas zakelijk wil dragen, moet je je bewust zijn van de werkomgeving. In een creatieve omgeving zal dit verwelkomd worden, terwijl dit bij een bank wellicht niet het geval is.

De gele vlinderdas geeft een vrolijke touch aan je outfit, maar kan niet bij elke gelegenheid gedragen worden.

Terug