Hoe combineer je een Grijze vlinderdas?

Een grijze vlinderdas is op veel verschillende manieren te combineren. Omdat grijs geen opvallende kleur is, geef je hiermee je outfit een wat chiquere uitstraling. Toch kun je ook met een grijze vlinderdas opvallende combinaties maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte pantalon, een zwart overhemd en een licht grijze vlinderdas? Kies dan ook voor lichtgrijze schoenen en je weet zeker dat er ogen op je gericht zullen zijn. Kleine details kunnen zo’n outfit afmaken. Wellicht heb je een zilverkleurig horloge of armband en wellicht sokken met een grijs patroon. Zorg er in elk geval voor dat het niet te veel wordt, subtiel is hier het toverwoord.

Je kunt met een grijze vlinderdas ook een hippe ton-sur-ton combinatie maken. Dit houdt in dat je hele outfit uit verschillende grijstinten bestaat, die vrij dicht bij elkaar liggen. Dus niet licht- en donkergrijs, maar juist verschillende lichte grijstinten bij elkaar of alleen donkere grijstinten bij elkaar. Hierbij maakt de grijze vlinderdas onderdeel uit van het geheel.

Ga je naar een formele gelegenheid en draag je een smoking? Dan hoort daar eigenlijk een zwarte vlinderdas bij. Wanneer je er echter zeker van bent dat een knipoog mag in je kledingkeuze, dan zou je ook voor een grijze vlinderdas en een grijs pochet kunnen kiezen. Zo zie je er nog steeds stijlvol uit, maar met een eigen persoonlijke twist.

Door een grijze vlinderdas goed te combineren, kun je een anders saaie outfit net dat beetje meer stijl geven. Of bij formele kleding een kleine eigen touch aan het geheel geven, zonder te veel over de schreef te gaan.

Terug