Hoe combineer je een Groene vlinderdas?

De groene vlinderdas zie je momenteel nog niet erg veel, daarom is het een uitstekende keuze als je eens wat anders wilt dan anders. Een groene vlinderdas kan zowel bij een feestelijke gelegenheid gedragen worden, als informeel. Maar hoe combineer je een groene vlinderdas het beste?

Ga je naar een formele gelegenheid en wil je op je smoking een groene vlinderdas dragen, wees er dan in de eerste plaats zeker van dat dit gepast is. Bij een “white tie” of “ black tie” dresscode, kun je geen groene vlinderdas dragen. In alle andere gevallen kan dit wel. Het mooiste is om dit dan te combineren met een zelfde kleur pochet en eventueel dezelfde kleur schoenen. Zo kun je van een gewone zwarte smoking toch iets aparts maken.

Een groene vlinderdas is ook informeel goed te combineren, vooral als je kiest voor een katoenen vlinderstrik. Door voor katoen als materiaal te kiezen in plaats van zijde of polyester, heeft de vlinderdas gelijk al een stoerdere uitstraling. Wanneer je een effen overhemd draagt kies dan voor een zelfde kleurtoon groen voor een modieuze uitstraling. Een andere optie is een overhemd met een patroon waarin het groen van de vlinderdas zit. Door op deze details te letten, maak je een mooie combinatie en sla je de plank nooit mis.

Wil je juist meer opvallen met een groene vlinderdas dan kan dat ook. Een donker overhemd of juist een licht overhemd waar het groen mooi bij afsteekt geeft een pittige look en laat zien dat je lef hebt. Maak de keuze die het beste bij jouw personaliteit past!

Terug