Hoe combineer je een kobalt blauwe vlinderdas

Een vlinderdas draag je meestal bij bijzondere of formele gelegenheden. In de meeste gevallen is een zwarte vlinderstrik dan de juiste keuze. Maar wil je meer opvallen en leent de dresscode zich hiervoor, dan kun je ook kiezen voor een kleur die er echt uitspringt, zoals kobalt blauw. Maar hoe combineer je een kobalt blauwe vlinderdas het beste?

Kobalt blauw is een kleur waar je niet omheen kunt. Draag je een zwarte smoking met een licht overhemd en daarbij een kobalt blauwe vlinderdas, dan weet je zeker dat dit in het oog springt. Een mooie combinatie is als je ook kiest voor kobalt blauwe loafers eventueel in suède en een zelfde kleur pochet. Zorg ervoor dat je de kleur met zorg verwerk in je kleding en accessoires, het wordt al snel te veel namelijk.

Ook wanneer je je vlinderdas zakelijk wilt dragen kun je kiezen voor een kobalt blauwe vlinderstrik. Draag een donkere pantalon, wellicht is antraciet een goede keuze, en hierop bijvoorbeeld een fijn geruit overhemd met een kobalt blauwe touch. Je vlinderdas is een identieke kleur is dan een goede keuze.

Ga je naar een trouwerij waarbij de dresscode niet te formeel is, dan is een kobalt blauwe vlinderdas ook een feestelijke toevoeging. Draag een zandkleurig pak met een wit overhemd. Kies dan voor zandkleurige schoenen om het geheel rustig te houden en je kobalt blauwe vlinderdas als accent in het geheel.

Op deze manier is een opvallende kleur als kobalt blauw, ook in een vlinderdas zowel formeel als informeel goed te combineren. De sleutel is om het niet te overdrijven en het te houden bij enkele subtiele details in deze kleur. 

   

Terug