Hippe kerst outfits voor heren 2022!

Het lijkt nog ver weg, maar de feestdagen zijn er altijd sneller dan je denkt.  En wat voor kerst oufit trek je dan aan als man? Voor je het weet is het namelijk alweer december en sta je voor je kast te bedenken wat je deze kerst aan zal trekken. Draag je hetzelfde als vorig jaar of ga je voor iets nieuws? Wij helpen je op weg met een paar inspirerende ideeen. En of je nu een gala op het programma hebt staan of gewoon lekker relaxed thuis blijft: met deze style-tips kom je altijd goed voor de dag. We nemen je mee in de hippe kerst outfits voor heren in 2022

Gala

Als je tijdens de kerstdagen naar een gala gaat, dan is de dresscode heel simpel: een zwart kostuum met  een vlinderdas, ook wel black tie of smkoking genoemd. Officieel zou dit ook een zwarte vlinderstrik moeten zijn. Maar tegenwoordig wordt de dresscode vaak een beetje losgelaten en kun je je als man onderscheiden door opvallende accessoires te kiezen. Je kunt dus ook voor een rood strikje of juist een knalgeel strikje kiezen als dit bij je past. Wanneer je niet zeker weet of de dresscode strikt gevolgd moet worden, of dat je wat meer vrijheid hebt, kun je er altijd een telefoontje aan wagen met de organisatie van het gala. Dit om er zeker van te zijn de plank niet totaal mis te slaan. 

Feestelijk

Je feestelijk kleden heeft veel minder met regels te maken en dus kun je hier jezelf laten zien en je creatief uitleven. Nederlanders mogen op mode-gebied wel iets meer lef hebben. We zijn toch wel behoudend in onze kledingkeuze, vooral niet té gek en te veel opvallen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi pak in een donkere kleur en draag hieronder een mooi felgekleurd overhemd. Dit kun je afmaken met een vlinderstrik in een zelfde kleur of juist een felle afstekende kleur. Je kunt  ook kiezen voor een mooie jeans met daarop een mooi lichtblauw overhemd met een donkerblauw colbert. Dan draag je niet een heel pak, maar alleen het jasje. De finishing touch is een mooie blauwe vlinderstrik. Accesoires zijn meer dan belangrijk en maken het geheel af. Wil je iets gedurfder zijn met de kleur van je strik, kies dan eens voor de vlinderstrik groen.

Donkerblauw colbert met donkerblauwe vlinderdas

Blauwe vlinderstik - STRICKIE

Een andere optie is om te kiezen voor een rode pantalon met een wit overhemd en een zwart vlinderstrikje.

Een goede tip voor de kleurkeuze bij het uitkiezen van je outfit, is dat je het niet te bont maakt. Kies duidelijk voor een basis kleur en een kleur die hier bij afsteekt of juist ton-sur-ton er op aansluit. Verschillende kleuren blauw kun je goed combineren bijvoorbeeld. Of kies voor een blauwe pantalon en een blauw jasje en een duidelijk andere kleur overhemd, zoals groen.

Bij een feestelijke gelegenheid kan je alle kanten op. Combineer bijvoorbeeld een Skinny jeans met een deftig gilet met een zelfde kleur vlinderstrik. Zomaar wat opties om echt goed voor de dag te komen. 

Relaxed

Blijf je dit jaar thuis en heb je relaxte feestelijkheden voor de boeg, waarbij je je niet helemaal netjes hoeft aan te kleden? Kies dan voor een pantalon of goede jeans en draag daar een overhemd op. Om in de kerstsfeer te blijven kies je voor een mooi bordeauxrood overhemd en combineer je dat met een zwart of bordeauxrode vlinderstrik. Of je kiest voor een donkerblauw overhemd met een bordeaux rode vlinderstrik. Dat is niet teveel, maar geeft net even een feestelijke touch. Met gekleurde overhemden kan je alle kanten op, maar een kerstkleurtje kan natuurlijk geen kwaad.

Blauw overhemd met bordeaux rode vlinderdas

Een andere casual keuze kan een spijkeroverhemd zijn. Kies voor een mooi zwarte pantalon en combineer dit met een goed spijkeroverhemd. Zwarte sokken en zwarte schoenen zorgen er voor dat het geheel rustig blijft. Wanneer je er een vlinderstrikje op draagt geef je je outfit een feestelijke touch.

Geen zin in een overhemd of jasje? Een trui kan ook prima tijdens kerst. De foute kersttrui met rendierhoofd is inmiddels echt wel passé, maar een goede wollen trui kan prima. Als je dit toch nog iets netter wilt maken, kan je er voor kiezen om onder de trui een overhemd te dagen of een nette polo. Draag hier een leuke vlinderstrik op in de kleur van je broek of trui en je hebt een nette, casual combinatie te pakken. 

Jasje-Dasje

Door te kiezen voor niet alleen een overhemd maar ook een gilet of een colbert heb je veel mogelijkheden om je persoonlijkheid te laten zien en je eigen stijl te creëren. Kies een mooie opvallende pantalon met daarbij een zelfde kleur gilet. Hieronder een overhemd dat qua kleur aansluit op het gilet. Een mooi felgekleurd pochet met daarbij een zelfde kleur vlinderstrik maken het geheel dan helemaal af. Wil je de kleurkeuze doortrekken, dan kun je ook je sokken in dezelfde kleur kiezen en je schoenen in een neutrale kleur. Of doe het andersom: sokken in de kleur van je pantalon en je schoenen in de kleur van je pochet en vlinderdas.

Je hebt al gezien dat er best wel veel keuze is in combinaties voor de komende feestdagen. Afhankelijk van je eigen stijl en de situatie kun je de keuze maken voor een hele chique combinatie met alles er op en er aan of een meer casual samenstelling van pantalon en trui. Ongeacht de kleding die je kiest, kun je deze altijd een feestelijke touch geven door een vlinderstrikje te dragen. Kies voor een bijpassende kleur of juist een afstekende kleur die je laat opvallen.

Terug