Welke kerstkleding kies je voor je kind?

Met het winterseizoen voor de deur, komt ook de vraag welke kleding je kiest voor de feestdagen. Als je het voor jezelf al lastig vindt om wat leuks te vinden, dan is het misschien voor je kind nog lastiger. Want het ene kind wil het liefste zelf bepalen wat hij aantrekt en kiest daarbij de meest aparte combinaties, de ander wil graag dat jij alles klaarlegt. Wij hebben in elk geval een aantal leuke tips en combinaties voor je met een kinderstrik, zodat je zonder stress van de feestdagen kunt genieten en je kind er helemaal hip uitziet.

Feestelijk

Heb je een paar leuke feestje voor de boeg? Dan wil je je kind natuurlijk ook iets feestelijks aantrekken. Kies bijvoorbeeld voor een donkerblauwe pantalon met een lichtblauw overhemd. Je hoeft voor dat overhemd natuurlijk niet voor een dunne katoen kiezen. Een net jeanshemd is ook een optie. Voor de finishing touch kies je dan natuurlijk voor een vlinderstrik. Deze kun je ton-sur-ton in een blauwe kleur kiezen of lekker gek in de kleur kerstrood.

Een andere optie voor een feestelijke outfit is te kiezen voor een gekleurde broek en een zwart overhemd. Hierop combineer je dan een vlinderstrik in dezelfde kleur als de broek.

Bijzonder

Ben je op zoek naar een aparte en bijzondere look? Net even wat anders dan anders? Denk dan aan leuke accessoires en felle kleuren. Wil je het niet al te gek maken, dan kies je voor een zwarte broek en een zwart overhemd. Daarop maak je gebruik van felgekleurde bretels. Kies voor hardblauw of knalgroen. Een vlinderstrik in dezelfde kleur als de bretels maakt deze look helemaal af. Je kunt eventueel ook de sokken nog in dezelfde felle kleur kiezen.

Houd je van meer kleur en mag het nog wat meer opvallen? Ga dan voor een echte kerstlook qua kleuren! Kies voor een knalrode broek, een wit overhemd en zwarte bretels. Hierop kun je dan naar keuze een rode vlinderstrik combineren of juist een zwarte. Je zou ook een kerstgroen vlinderstrikje kunnen kiezen

Klassiek

Ben je meer gecharmeerd van een klassieke look en ga je bijvoorbeeld zelf in gala gekleed? Dan kun je de kerstkleding voor je kind hier ook op afstemmen. Tegenwoordig heb je ook voor kinderen kleine smokings, wat natuurlijk uitermate goed tot zijn recht komt rondom de feestdagen. Wil je niet “all the way”  gaan met je kind, maar toch kiezen voor klassieke kleding? Dan kun je ook volstaan met een zwarte pantalon, een wit overhemd en een zwart gilet. De klassieke combinatie hierbij is ook een zwart vlinderstrikje. Als klein accent zou je in dit geval ook kunnen kiezen voor een gekleurde vlinderstrik in bijvoorbeeld bordeaux rood of een meer opvallende kleur.

Lekker gek

Kan het wat jou betreft rondom kerst niet gek genoeg? Dan kun je je tijdens de kerstdagen helemaal uitleven. Niet alleen wat je eigen kleding betreft maar ook de kerstkleding van je kind zo gek maken als je wilt. Ben je creatief? Koop dan eens lint of afwerkband met een kerstprint. Naai deze langs de boorden van een overhemd of het revers van een gilet en je geeft er zo een te gekke kerst-twist aan.  Of koop een leuk vlinderstrikje in de kleur die past bij de outfit en bevestig met naald en draad kerstbelletjes aan het strikje. Ook een ander je kerstversiersel kun je eenvoudig op het strikje naaien of aan bijvoorbeeld bretels bevestigen.

Relaxed

Is je kind niet zo van alle opsmuk en wil hij eigenlijk gewoon lekker relaxed zijn normale kleding aan? Dan zou je er voor kunnen kiezen om een polo onder een effen sweater te doen. Een strikje dat goed combineert bij beide maakt dan het geheel af. Zo heb je toch een feestelijke look, zonder dat je kind hoeft in te leveren op comfort.

Een meisje met een vlinderstrik?

Hoewel vlinderstrikjes meestal geassocieerd worden met mannen en jongens, zijn er ook zeker vrouwen die een vlinderstrik dragen. Dus als je een dochter hebt die wel eens iets anders wil, dan kun je ook voor haar voor een vlinderstrik kiezen. Kies voor een legging met een tuniek, bijvoorbeeld in antraciet. Hierop staat een groen vlinderstrikje erg goed. Je kunt ook kiezen voor een skinny jeans met een gebloemde blouse, waarop je een vlinderstrikje combineert. Zo kun je dus ook een dochter een bijzondere look geven met kerst met een vlinderstrikje. 

Kerstkleding kiezen voor je kind hoeft dus geen enorme opgave te zijn. Als je geen nieuwe kleding wilt kopen, kun je ook een mooie combinatie maken van kleding die je al hebt en hierop een leuk vlinderstrikje combineren. Dan hoef je dus niet megaveel geld uit te geven voor een feestelijke outfit. Zo zie je maar dat je met een vlinderstrikje van elke outfit een kerstoutfit kunt maken!

Terug