Outfit Oud & Nieuw: Inspiratie voor de jaarwisseling

Of je het nu thuis viert, bij vrienden of familie bent, of het jaar knallend uitgaat op een New Years Eve- party. Oud & Nieuw is de avond in het jaar dat je je net even wat feestelijker kleedt dan anders. Heeft je feestje een thema of dresscode dan is het makkelijk en volg je die. Ben je nog op zoek naar inspiratie, dan geven wij je een paar tips voor een feestelijke outfit.

Party Party Party

Heb jij in september al kaarten gescoord voor hèt feest van het jaar? Ga jij voor DJ’s, dansen en feesten tot in de late/vroege uurtjes van het nieuwe jaar? Check eerst je uitnodiging, want misschien heeft het feest waar je naar toegaat een thema of een bepaalde dresscode. Is dat niet het geval dan wordt meestal van je verwacht dat je je hult in een feestelijke look. En dat is meteen lastig want feestelijk kun je ruim interpreteren. Bedenk, het is Oud & Nieuw, het laatste feestje van het jaar dus je mag best een beetje uitpakken. Draag je graag pakken dan is dit de ideale gelegenheid om dat mooie ‘slim fit’ pak tevoorschijn te halen, bijvoorbeeld in een opvallende kleur of met een gekke print. Maar een pak hoeft niet. Kies als basis een mooie pantalon en een goed aansluitend overhemd. Je gaat naar een feestje dus het mag net even chiquer dan anders. Draag bijvoorbeeld een giletje en een vlinderdas over je overhemd voor een meer sophisticated look. En maak deze look af met stoere accessoires en nette schoenen. Vergeet hierbij ook je sokken niet.

Outfit Oud & Nieuw

Feestje thuis

Niet iedereen hoeft per se naar een groot feest om met honderden mensen het nieuwe jaar in te luiden. Een avondje thuis met goede vrienden of familie in een wat intiemere setting is misschien wel meer jouw ding. Lekker koken, een potje Party & Co of Get the Picture spelen, samen naar de eindejaarsconference kijken onder het genot van een borrel en een oliebol, is veel minder poespas en misschien nog wel leuker. Hiervoor hoef je natuurlijk niet je driedelig pak uit de kast te trekken, maar een beetje feestelijk mag het wel zijn. Een comfortabele ‘smart casual’ outfit is hiervoor dan zeer geschikt. Combineer bijvoorbeeld een donkere jeans, of een chino met een mooi overhemd. Daarover kun je een jasje dragen, maar een set opvallende bretels of een vlinderstrik óf allebei, geven je outfit een wat speelsere look. Draag hierbij een mooi horloge en nette schoenen of sneakers en je kunt comfortabel en toch goed gekleed het nieuwe jaar in. 

Outfit bretels met vlinderstrik

Feesten in de stad

Misschien heb je geen specifieke plannen voor een feestje, maar ga je met vrienden de stad in. Drankjes doen in je favoriete kroeg, bar of club, jullie zien wel waar het gezellig is. Dan hoef je uiteraard niet poepie chique. Een donkere jeans met stoere boots en een goed aansluitend overhemd is dan de perfecte outfit. Als je bijvoorbeeld voor een denimexemplaar gaat en dit combineert met een opvallende das en een leren jas heb je zowel een stoere als een feestelijke outfit. Hiermee kun je elk feestje binnenvallen en sla je nergens de plank mis. Wil je toch iets meer comfort, verruil het leren jasje dan voor een sweater en zorg ervoor dat de vlinderdas erboven uitsteekt. Zo blijf je warm comfortabel én feestelijk!

Happy New Year!

Terug