Waar koop je een vlinderstrik?

De vlinderstrik of vlinderdas wordt tegenwoordig niet alleen bij speciale gelegenheden gedragen. Steeds meer mannen dragen het strikje ook als statement of fashion item. De unieke vorm leent zich daar uitstekend voor.

Het kopen van een vlinderstrik was vroeger alleen mogelijk in gespecialiseerde winkels waar onder andere ook smokings en galakleding werden verkocht. Omdat de vlinderstrik niet meer alleen bij een gala of chique diner gedragen wordt, maar ook in het straatbeeld meer en meer in opmars is, zijn er ook meer verkooppunten. Naast de fysieke winkels, is het ook mogelijk om een vlinderstrik online te kopen.

Het online kopen van een vlinderstrik biedt het voordeel dat je op je gemak je keuze kunt maken uit het ruime aanbod. Kijken en vergelijken gaat online iets eenvoudiger dan in een fysieke winkel. Een goede beschrijving en duidelijke foto is dan essentieel om een goede keuze te kunnen maken. Het materiaal van de vlinderstrik is van belang voor de uitstraling. Katoen is hierbij wat stoerder dan het duurdere zijde. Een alternatief voor zijde, is eventueel polyester, dat wel een glans heeft, maar goedkoper materiaal is dan zijde.  

Bij het kopen van een vlinderstrik is het ook goed om op de kleur te letten. Een ton-sur- ton kleur, kleuren uit hetzelfde palet, dat geeft een rustiger beeld dan een afstekende kleur. Een statement maken wordt gedaan door een vlinderstrik te kiezen in een opvallende kleur of met een bijzondere print.

Het dragen van een vlinderstrik in plaats van een das bij casual kleding geeft het geheel een eigentijdse uitstraling. Er is wat lef voor nodig om een vlinderstrik te dragen naar het werk als anderen een stropdas dragen. Het zorgt er echter wel voor dat je opvalt.

Terug