Wanneer draagt je kind een vlinderstrik?

Doe een kind een vlinderstrik om en je weet zeker dat je vertederde blikken krijgt. Een klein mannetje in een pantalon met overhemd en vlinderstrik is nu eenmaal een lief gezicht. Maar wanneer kun je een kind een vlinderstrik laten dragen?

Wanneer je kind bruidsjonker wordt, is de kans groot dat hij een pantalon met overhemd en wellicht een gilet aan krijgt. In dit geval kan er ook gekozen worden voor een kleine vlinderstrik. Uiteraard heeft het bruidspaar het hier voor het zeggen, maar je kunt het altijd voorstellen. Een leuk detail is wanneer de bruidsjonker een vlinderstrik draagt in de kleur van het boeket van de bruid of de kleur van de stropdas van de bruidegom.

Er zijn ook kinderen die van jongs af aan al anders willen zijn dan anderen. Zij kiezen voor andere accessoires, opvallende kleding, schoenen, bril en/of kapsel. Deze kinderen kunnen dus ook kiezen voor het dragen van een vlinderstrik. Een vlinderstrik in een opvallende kleur op een overhemd of juist in dezelfde kleur als het overhemd. Veelal weten ze zelf heel goed wat ze willen en bepalen ze hun eigen stijl. Met een vlinderstrik komt die stijl prima tot zijn recht. En als je kiest voor een voorgestrikte vlinderstrik, scheelt dat een hoop werk in de ochtend! Je hebt tenslotte wel wat beters te doen voor schooltijd.

Meestal dragen kinderen dus een vlinderstrik bij een formele gelegenheid zoals een trouwerij. Dan kan de keuze op formeel zwart vallen, maar ook een afstekende kleur staat erg mooi, zeker als de kleur bij bruid of bruidegom terugkomt. Maar er zijn ook kinderen die de vlinderstrik dragen omdat ze dat leuk vinden en er anders uit willen zien dan anderen. Zij kiezen vaak voor een opvallende kleur.

Terug